top of page

Top 3 nezapomenutelných E-Bike výletů na Šumavě: Objevujte skryté krásy a klid

Aktualizováno: 24. 6.


#sumavnakole Šumava jen pro vás, objednejte si kolo a vyražte!

Byli jste na Šumavě a myslíte, že ji znáte? Objevte neznámou Šumavu plnou klidu a kouzla.

Červen je ideální čas na návštěvu Šumavy. Užijete si slunečné dny v klidu a bez davů, budete mít Šumavu jen pro sebe.


Zlatý potok aneb E-bike trochu jinak

Červená trasa: 02:10 / 30,8 km / 630 m


Zlatý potok a Amálino údolí se nacházejí mezi Kašperskými Horami a Nicovem. Trasa vedoucí do těchto zapadlých koutů Národního parku je jako stvořená pro elektrokola. Ačkoliv v Šumavě najdete mnoho známých tras, tuto možná neznáte. Tuto trasu doporučujeme pro elektrokola, protože díky jejich luxusu nevyžaduje velkou fyzickou zdatnost. Nicméně, je určena zkušeným cyklistům, protože šotolinové sjezdy vyžadují lehkou ruku na brzdách.


Proč na trasu vyrazit: Garantujeme vám jeden z nejlepších zážitků na E-biku na Šumavě. Cesty bez lidí a zapadlé Amálino údolí.


Tip: Zastavte se u výhledu na Amálino údolí (z hlavní silnice před Nicovem). Jeden z nejhezčích výhledů v této části Šumavy.


Amálino údolí. Nejhezčí výhled na Šumavě.
Amálino údolí

Chalupská slať, klasika která neomrzí

Modrá trasa E-bike: 02:24 hod. / 30,2 km / 510 m


Chalupská slať je opravdová klasika pro milovníky E-biků. Krásy tohoto okruhu se nikdy neomrzí. Ať už jste na Šumavě poprvé nebo jste stálým hostem, okruh Chalupská slať rozhodně stojí za to. Je to ideální volba pro lehčí výlet na elektrokole, bez technicky náročných trailů a s příjemným převýšením 500 metrů.


Tip: Prodlužte si trasu a zastavte se na kávu na Borové Ladě. ☕️

Chalupská slat', Šumava, ranní fotka, turistika, Šumava
Ráno na Chalupské slati.

Buzošná, neobjevená Šumava na E-biku

Červená trasa | 01:56 hod. | 21.0 km | 390 m


Tato trasa je určena pro celodenní výlet na elektrokole, bez technických sekcí, celá po šotolinové cestě. Nabízí krásné výhledy a kus historie Šumavy.


Buzošná, cíl celé trasy, dnes zapomenutá vesnička nedaleko obce Červená. Toto místo skrývá zajímavou historii. Buzošná byla jednou z mnoha šumavských osad v pohraničí, které po druhé světové válce zanikla. Její obyvatelé byli většinou Němci.

Buzošná, NP Šumava, Červená, bike výlet, Šumava
býv. Buzošná nedaleko obce Červená

Jedním z významných podniků v Buzošné byla sirkárna, která fungovala v 19. století. Tato továrna na zápalky byla důležitým zdrojem obživy pro místní obyvatele a přispívala k ekonomickému rozvoji oblasti. Výroba zápalek zde byla zajišťována ručně, což vyžadovalo mnoho pracovních sil.


Dnes je Buzošná připomínkou minulosti, kde můžete najít zbytky původních budov a základy domů, které svědčí o někdejším životě a aktivitách místních obyvatel. Pro milovníky historie a přírody je návštěva tohoto místa fascinujícím návratem do minulosti.


Buzošná, Šumava, Kašperské hory
býv. Buzošná u břehu Losenice

Tip: nechte kolo u asfaltové silnice a pěšky dojděte 200 m po staré kamenné cestě, až najdete pozůstatky bývalé Buzošné. Objevujte! Ruiny domů skrývají různá tajemství.




297 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page