top of page

Velký test elektrokol

Vše, co potřebujete vědět o elektrokolech: Dojezd, pohodlí a parametry
ebike Kross
Elektrokolo Kross se středovým motorem a integrovanou baterkou

Ve Sport Šumava nabízíme široký výběr elektrokol, takže si každý může vybrat model přesně podle svých potřeb. Ať už plánujete krátký výlet, nebo dlouhou trasu, naše půjčovna elektrokol na Šumavě vám poskytne vše, co potřebujete. Níže jsme pro vás shrnuli několik důležitých parametrů, na které byste měli při výběru nebo koupi elektrokola myslet.


1. Baterie elektrokol

Dojezd elektrokola závisí na mnoha faktorech, z nichž nejdůležitější je kapacita baterie. V naší nabídce najdete modely s různými typy baterií, včetně:

  • Integrované baterie – Skrytě umístěné v rámu kola pro lepší design a ochranu.

  • Neintegrované baterie – Snadno vyměnitelné a přístupné.

Dojezd elektrokola však ovlivňují i další faktory, jako je hmotnost cyklisty, styl jízdy, povrch terénu a stupeň asistence motoru.


2. Motor elektrokol

Rozdíl mezi středovým a zadním motorem na elektrokole spočívá především v jízdních vlastnostech a ovladatelnosti. Středový motor nabízí lepší rozložení hmotnosti, což vede k lepší stabilitě a jízdnímu komfortu, zejména v náročnějším terénu. Naopak motor v zadním náboji může způsobovat zhoršenou ovladatelnost, a při prudkém brzdění se kolo může snadněji dostat do smyku. Další výhodou středového motoru je snazší manipulace při opravách, například při výměně pláště, která je u motoru v zadním kole časově náročnější.


U nás v půjčovně na Šumavě najdete pouze elektrokola se středovým motorem – právě z výše uvedených důvodů. Pamatujte, že u elektrokol s motorem v zadním náboji trvá výměna defektu zhruba hodinu v servisu, a navíc jsou v terénu hůře ovladatelná.

Sport Šumava půjčovna elektrokol
Jak vypadá integrovaná baterka a středový motor

2. Pohodlí

Na trhu najdete spoustu levných elektrokol, ale kde je ten háček, říkáte si? Levnější elektrokola mohou na první pohled působit atraktivně, často jsou však spojena s nižší výdrží baterie a horší kvalitou komponentů. Pro pohodlnou a bezpečnou jízdu je důležité zaměřit se na několik klíčových prvků:

  • Velikost rámu – Správně zvolený rám zajistí pohodlnou a efektivní jízdu.

  • Brzdy – Kvalitní brzdy jsou základem bezpečnosti.

  • Sedlo – Dobře navržené sedlo výrazně zvyšuje komfort.

  • Dámské rámy – Speciální konstrukce rámu se sníženou horní trubkou usnadňuje nasedání a jízdu.

elektrokolo Kross dámský model

3. Údržba a dlouhá životnost

Proč se vyplatí investovat do dražšího elektrokola? Důvodem není jen delší životnost, ale také vyšší spolehlivost a výkon. Naše půjčovna elektrokol na Šumavě nabízí modely, které splňují nejvyšší standardy. Vyšší cena často znamená kvalitnější komponenty, odolnější rám a baterii s delším dojezdem.

Elektrokolo Kross
Elektrokolo Kross s neintegrovanou baterií

Naše nabídka elektrokol

V naší půjčovně elektrokol na Šumavě nabízíme široký výběr modelů. Zde jsou některé z nejoblíbenějších:

  • E-BIKE KROSS LEVEL 1.0 / 504 WH: Dojezd až 120 km, polointegrovaná baterie.

  • E-BIKE KROSS LEVEL 2.0 / 504 WH: Dojezd až 120 km, integrovaná baterie.

  • E-BIKE KROSS 3.0 / 630 WH: Dojezd až 150 km, integrovaná baterie.

Přijďte si vyzkoušet naše elektrokola a prozkoumejte Šumavu bez omezení. Rezervujte si kolo a zažijte dobrodružství plné pohodlí a výkonu.




Rádi vám s výběrem elektrokola poradíme, napište nám na WhatsApp nebo na Instagramu. Pro novinky ze Šumavy nás sledujte na Instagramu a Facebooku.


https://www.instagram.com/sportsumava/
instagram Sport Šumava

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page