top of page

Podzimní inverze a výhledy na Alpy: Nejlepší trasy na elektrokole


Šumava inverze podzim
Alpy na dlani

Podzim na Šumavě je podle nás to nejkrásnější roční období. Inverzní počasí přináší dechberoucí výhledy, a pokud máte štěstí, můžete na obzoru zahlédnout i Alpy. A elektrokola jsou ideální volbou pro tyto podzimní víkendové výlety, protože vám umožní pohodlně zvládnout i delší kopce a náročnější stoupání, které pro ten výhled zkrátka musíte překonat.


Podzimní inverze na Šumavě: Výhledy na Alpy

Podzimní inverze je meteorologický jev, který na Šumavě často vytváří kouzelnou atmosféru, pro kterou stojí za to vyšlápnout nejeden místní kopec. Když se teplejší vzduch ve vyšších vrstvách atmosféry zastaví a zabrání chladnějšímu vzduchu u země stoupat, vzniká mlha, která se hromadí v údolích a nížinách. Zatímco údolí zůstávají zahalená mlhou, vrcholky hor se koupou ve slunečním světle.


Šumava na kole
Výhled z Poledníku

Šumava je pro inverze jako stvořená. Rozlehlé pláně a členitý terén často vytvářejí ideální podmínky pro inverzní oblačnost. Když se na podzim mlha usadí v údolích a nad ní se objeví jasná obloha, otevře se před vámi úžasný výhled na vzdálené vrcholky Alp, které se zdají být blíže než kdy dřív.


Šumava nabízí několik vyhlídek, odkud můžete při správných podmínkách tyto výhledy najít. A díky elektrokolu se na tyto vrcholky dostanete pohodlněji a bez zbytečné námahy.


podzim šumava
podzimní kouzlo šumavy

Trasa č. 1: Klasika přes Bučinu

Tato trasa je oblíbená mezi milovníky podzimních výhledů. Z Kvildy se vydáte směrem na Bučinu, kde vás čeká nenáročné stoupání, které na elektrokole zvládne levou zadní. Po cestě se můžete kochat lesy, které se na podzim mění do krásných odstínů červené, oranžové a zlaté. Na Bučině, pokud je jasné počasí, se vám otevře ojedinělý pohled na alpské vrcholky.

Délka trasy: cca 20 km

Náročnost: Střední (díky elektrokolu zvládnutelné i pro rekreační jezdce).


Šumava podzim sní
mlha se usadila v údolích, poznáte vesnici na fotce?

Trasa č. 2: Alpská vyhlídka


Trasa začíná na Zadově a je ideální pro půldenní výlet. Ze Zadova se vydáte na cyklostezku, která vás povede přes Chalupskou slať až na Borovou Ladu. Z Borové Lady vás čeká stoupání na samotnou Alpskou vyhlídku. Po vychutnání výhledu se vracíte zpět přes Šindlov na Zadov.

Délka trasy: 23 km

Náročnost: Střední (vhodné pro víkendové dobrodruhy).


Šumava pláně elektrokolo
výhledy na šumavské pláně

GPS trasy

Při rezervaci elektrokol na podzim 2024 od nás získáte ty naplánované trasy s GPS souřadnicemi, abyste si mohli užít svůj podzimní výlet na Šumavě bez starostí.


Půjčení elektrokola: Kde a jak?

Pokud plánujete podzimní výlet na Šumavě, máme pro vás speciální nabídku na půjčení elektrokola. Vyzkoušejte naše elektrokola na celý víkend za zvýhodněnou cenu. Objevte kouzlo podzimní Šumavy a vydejte se na dobrodružství na dvou kolech!


Elektrokolo na dva víkendové dny nabízíme ve zvýhodněné nabídce zde.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page